martes, 9 de octubre de 2012

VES AMB VISTA: La privacitat és molt important.

- Tots els teus amics tenen Facebook, Twiter, Tuenti, Myspace... I tu encara no?

- Tens moltes ganes d'entrar en aquest món i sense miraments i entres?

-Constantment estàs publicant informació en aquestes xarxes socials?

- T'agrada explicar públicament què fas en cada moment?

doncs.. VES AMB VISTA; la privacitat és molt important.


Internet i les noves tecnologies ens faciliten la comunicació entre les persones, aquestes poden compartir pensaments, gustos, opinions, etc.
Però aquesta fàcil comunicació comporta també uns inconvenients en el terreny de la llibertat d'informació i d'expressió perquè és molt fàcil que qualsevol persona pugui tenir informacó de la teva persona, inclús de la teva vida privada, cosa per tant, perillosa. 


Abans d'endinsar-nos en l'explicació del que hem treballat avui a classe voldríem fer una breu presentació per a lectors entre 14 i 16 anys ja que heu de tenir present el tema del cibersacsejament i de la importància que té anar amb vista i  tenir cura de la nostra privacitat en aquestes xarxes socials.
El nostre blog està compost per 5 noies, tres de les quals han adoptat una postura defensiva de la privacitat en les xarxes socials però, en canvi, les dues restants s'hi han oposat.
Ara doncs, us voldríem fer un breu resum dels arguments que més han marcat aquest debat entre les membres del grup, perquè us feu una idea del que hem treballat a classe i sobretot perquè vosaltres mateixos/es pogueu extreure una conclusió sobre aquest tema. 


ARGUMENTS A FAVOR DE LA PRIVACITAT EN LES XARXES SOCIALS:

Està molt bé que nois/es de 14-16 anys comencin a sentir inquietuds per conèixer tot el món de les xarxes socials, però no val a fer-ho sense pensar ja que en molts casos aquests nois/es no són conscients del grau de perillositat que significa exposar a tanta gent la informació privada. Per tant, recomanem que, abans d'actuar a la "babalà" i inscriure's a una xarxa social, llegiu detenidament quines són les condicions que us proporciona ser membre d'aquesta red social.

És perillós que l'accebilitat a Internet i a les xarxes socials sigui tan fàcil, nosaltres us donem unes quantes raons del perquè adoptem aquesta postura:

     -Existeixen persones amb problemes addictius a Internet, aquestes normalment fan un mal ús de la informació que altres persones poden penjar. Les persones que presenten una patologia normalment tendeixen a contactar amb l'individu del qual ha obtingut la informació, fins al punt d'originar xantatges de tot tipus.

     - Avui en dia quan una persona està a punt de ser treballador/a d'una empresa el primer que fa aquesta entitat és anar a cercar el futur/a treballador/a en les xarxes socials, mira el seu mur o la informació que existeix sobre aquesta persona i finalment decideix si la contracta o no. S'ha de parar compte perquè una xarxa social creada als 14 anys pot portar greus conseqüències en el nostre futur laboral. 

     - El fet de publicar informació sobre nosaltres fa que estiguem exposats al perill de que algú altre utilitzi la nostra informació per crar la seva "segona identitat". 

Les noies del blog que han adoptat aquesta postura ha buscat més informació per fer-vos veure que heu de parar molt de compte a l'hora d'entrar en una xarxa social perquè es sap quan s'entra però no quan es surt, perquè ens entengeu us fem una breu explicació sobre un article que hem trobat a internet, com podreu comprobar però està amb anglès per això us enllacem també la pagina que resum aquest artícle. 

Com hem dit, aquest artícle ens ha semblat interessant perquè parla del difícil que és poder marxar de les reds socials, en especial del Facebook.
Aquesta notícia està extreta del New York Times, un diari americà, i ens explica un problema sobre la privacitat.
Tot i que aquesta xarxa ens permeti donar-nos de baixa sempre es guarda una còpia de la informació que anteriorment hem publicat en ella, això ho fa perquè si en un futur la persona que s'ha donat de baixa vol tornar a formar part de Facebook tansols s'hagi de buscar dns les còpies i tornar a inicar la seva sesió.

En concret explica l'experiència d'un noi canadenc el qual es volia donar de baixar a Facebook però mai aconseguia esborrar del tot la informació que va publicar en aquesta xarxa social. Aquest noi va informar-se per saber què podria fer perquè aquesta còpia s'eliminés i resulta que va trobar que unes 50.000 persones, abans inscrites a Facebook, volien esborrar del tot la seva identitat en aquesta xarxa social.
Després de moure's molt l'entitat de Facebook va haver de demanar disculpes i van canviar el mètode de donar-se de baixar a Facebook.
Per tant, voldríem donar enfasi en  aquest tema i sobretot ens voldríem dirigir als joves d'entre 14-16 anys perquè paresin compte ja que saben quan entren a Facebook però no saben quan podran marxar, perquè encara que la entiat digui que aquest problema no està arreglat as'ha d'anar amb vista i no penjar qualsevol cosa sobre la nostra persona.



ARGUMENTS EN CONTRA DE LA PRIVACITAT

Les dues noies que s'han posicionat en contra de la privacitat en les reds socials creuen que hi ha molta gent que publica informació en les xarxes socials i doncs, que és molt complicat que algu de vosaltres (persones no importants) patiu algun assatjament a Internet.

Han comentat també que hi ha persones a qui els hi va molt bé publicar informació sobre la seva vida ja que aixó els ajuda a coneixer gent nova, i a poder treure's alguna por interna.

Un altre argument que han donat és que hi ha persones a qui no els interessa tenir una certa privacitat en aquestes xarxes, com per exemple les persones famoses, ja que el fet de publicar el que fan en cada moment de la vida és precisament una de les raons per les quals tenen fama. 


Després de discutir sobre aquest tema tan important i acutal hem arribat a la conclusió final de que tothom ha de tenir en compte el que publica a les xarxes socials, i tothom ha de pensar en què pots ser TU el qui tingui una mala experiència en aquest tema. Per tant, siguis famós, t'agradi no penjar informació, para molt de compte i ....




VES AMB VISTA! 
INTERNET HO SAP TOT, HO ÉS TOT.




Per aclarir tota la informació que avui us hem donat, en breu us penjarem un power point resumint tota aquesta entrada.

Moltes gràcies,
Les emocions.

3 comentarios:

  1. Sota el meu punt de vista considero que la privacitat en aquest cas de Facebook és correcta ja que cadascú té l'opció de posar privacitat o no a les seves fotografies, a la seva informació, etc, per tant, cada persona ha de ser concient de que si no escull aquesta opció tota la seva informació pot ser vista per qualsevol persona, la qual cosa pot esdevenir greus conseqüències com ara la creació d'un perfil fals, l'ús inadecuat de les fotografies...

    Pel que respecte al tancament del perfil considero que si que s'haurien de realitzar alguns canvis ja que quan tu intentes eliminar el teu compte d'aqesta xarxa social tant sols no et trobaran i no rebràs missatges, però tota la teva informació que registrada a la xarxa i com bé heu dit mai es pot aconesguir sortir d'aquí.

    Per últim, pel que fa el treball crec que a l'hora de publicar certes coses hauriem de vigilar una mica més perquè potser amb 16 anys no influeix tant, però quan vulguis trobar feina i ja tinguis una certa edat tot aixó que es va publicant quedarà al teu perfil fent que potser no arribis ha ser contractat a la feina que desitges per aquest simple fet.


    Espero que la meva opinió sigui d'ajuda.

    ResponderEliminar
  2. Estem d'acord amb el que diueu, cada cop hi ha més acces a les xarxes socials, tot i així hi ha moltes persones que continuent fent públic l'utilizació de certs comentaris i fotos a les xarxes, recomenem que vagin en compte ja que es poden utilitzar en la seva contra...

    ResponderEliminar
  3. Abans que res donem les gràcies a al pequeteca i a la Miriam per haver-nos contestat.
    Les emocions creiem que l'accés a Internet i les xarxes socials és molt fàcil i molt tempador de manera que la gent es "confia" de tal manera que no veu el límit d'aquest món virtual i per tant tampoc veu el perill que suposa exposar en aquest món tot el que es vol.
    Per aquesta raó hem volgut fer una entrada tan extensa perquè el tema a tractar és un tema seriós i que en l'actualitat està pòrtant molts problemes, especialment a adolescnets que comencen a descobrir les xarxes socials.
    Així que com a futurs/es educadors ens toca la tasca d'ensenyar a utilitzar les noves teconolgies amb cap.

    Gràcies!

    ResponderEliminar