lunes, 15 de octubre de 2012

Eines 2.0 i xarxes socials

Hola a tots, avui en el blog de "Les emocions" dedicarem el tema a la difusió de informació i al canvi que aquesta ha patit al llarg dels anys. Avui us volem fer un petit resum del que vam fer a al classe teòrica.  

Abans d'endinsar-nos en el món de les noves tecnologies en relació amb la difusió de la informació,  ens agradaria fer una breu reflexió sobre com es transmetia informació anys enrrere.
Anys enrrere eren uns quants qui tenien el "poder" de transmetre i difondre informació. Aquesta informació era difosa pels "Mass Media": mitjans de comunicació com ara la ràdio, la televisió, els diaris...
La informació que aquests mitjans mostraven venien triada per poques persones que seleccionaven la informació i de manera subjectiva la publicaven.
Aquesta manera de difondre informació i també de difondre comunicació tenia els seus avantatges i els seus inconvenients.

Com a avantatges tenien que la informació venia triada per experts, i què volia dir això? Que tot el que difonien era veritat i havia estat elaborat amb cura per arribar de manera clara als oients.


En contra, també hi havia un gran inconvenient, i era que la subjectivitat de les notícies i informació tenia molt de pes i això feia que els oients, lectors, receptos en resum. Escollissin de manera subjectiva el mitja i en concret la "marca" del mitja que més s'assemblava als seus pensaments i ideologies, per tal de poder llegir, escoltar o visualitzar allò que realment volien. 

MASS MEDIA



Avui en dia però, això a canviat. La informació ja no està en mans de uns quans sinó que està en mans de tothom.
En la societat que vivim tothom te dret a publicar qualsevol cosa, inquietut, artícle, el que sigui.
La font on ho pot fer amb més facilitat és a Internet.
A mesura que els temps van canviant apareixen noves formes per poder-se comunicar i poder informar, com per exemple les xarxes socials. 
En les xarxes socials, com bé sabeu podeu expressar allò que voleu i en el moment que us vingui de gust.

Però aquesta facilitat de difondre la informació tan en les xarxes socials o en altres espais en línia presenta inconvenients, en especial un de fort; has de tenir molt present d'on extreus la informació i si allò que es diu te credibilitat, ja que en molts casos la falsificació de informació està present en les pàgines més importants en Internet.

Per tant està molt bé que les coses canviïn, i que el món de la informaciño s'obri a tothom. Però hem de tenir present que en tot moment podem ser víctimes de rebre una falsa informació, per això us donem el consell de que no us quedeu amb la informaciño d'una pàgina sinó que en mireu unes quantes i que seleccioneu el que més credibilitat us aporti.

Moltes gràcies.

Les emocions.

3 comentarios:

  1. Cuidem la informació que enviem i alerta amb la que rebem!!!

    ResponderEliminar
  2. Com a futus eduacadors hem d'ensenyar als infants a buscar informació fiable!! Molt interessant noies, el disseny del bloc és molt atractiu i el tema dels sentiments pot arribar a ser molt enriquidor.

    ResponderEliminar
  3. Gràcies de nou a aquests bloggers que ens comenteu.
    I si compartim les vostres opinions, hem de parar molta atenciño amb allò que enviem a la resta dels usuaris en xarxa perquè,, sabem a qui ho enviem però no sabem a la quantitat de gent que pot arribar l'arxiu en pocs moments.
    Així que hem d'anar amb molta vista!
    i sobretot, respecte al comentari de les cinc educadores, hem de prendre consciència i ensenyar als nostres futurs alumnes els errors que s'han comès amb enviar informació, fotografies, etc. sense mirar prim, perquè a ells/es en un futur no els hi passi el mateix!

    Un altre cop Les emocions us agraïm les aportacions que feu al nostre blog, Gràcies!

    ResponderEliminar