martes, 9 de octubre de 2012

ALEGRIA!


Segons el diccionari, la paraula alegria es defineix com: 

" L'alegria és una emoció bàsica que convida a la reproducció, entre d'altres funcions.
Fisiològicament, es manifesta amb la dopamina. A l'expressió facial es lliga amb el somriure i els ulls brillants, si bé és una aparença que depén de la cultura, ja que en determinades societats ensenyar les dents sempre és mostra d'agressivitat.
En un cert sentit del terme, lligat al de despreocupació, pot tenir connotacions negatives, com per exemple quan es diu que una persona gasta alegrement els diners."






Vosaltres creieu que aquesta és una definició que entendria un nen/a? Nosaltres creiem que no. Per aixó el nostre repte d'avui, és com explicar a un infant què és l'alegria i quina importància té sentir-se alegre cada dia, deixant de banda la tristesa.

Aprofitarem les noves tecnologies per poder explicar a un nen/a la importància d'aquesta emoció tan important per a la nostra vida. 

Per començar us volem explicar què fem quan estem alegres, per començar estem molt contents i perquè estem tan contents? Doncs perquè algú o alguna cosa ens ha fet somriure o incús riure.
Tan el riure com el somriure ens agrada molt perquè ens fa passar una bona estona i fa que no pensem amb allò que ens preocupa i ens entristeix.

Perquè ens acabeu d'entendre millor us posarem algun exemple per saber en quin moment sentiu alegria:

- Quan et diuen que ets molt guapo/a
- Quan el/la professor/a et felicita per la feina que has fet.
- Quan ajudes als pares i et donen les gràcies.
-  Quan reps un regal.
- Quan ajudes a un/a amic/a. 

* ara es podria preguntar al nen/a quines situacions el/la fan sentir alegre.



Per últim us deixem un video perquè entengueu millor això de l'alegria.
Esperem que us agradi.



3 comentarios:

  1. Molt i molt bonica aquesta entrada! Cal transmetre alegria als infants i a tothom! i el vídeo és una molt bona manera, preciós nois. Felicitats per aquest post!

    ResponderEliminar
  2. Ens ha semblat molt interessant aquesta entrada. Heu buscat una manera molt idònia per explicar el/la nen/a una de les emocions més boniques. Ho durem a terme.

    ResponderEliminar
  3. Gràcies per respondre'ns!
    Doncs sí fer aquesta entrada ens va agradar molt perquè creiem que es dóna poca ènfasis en les emocions als nens . Pr tant d'alguna manera o altra volíem explicar una de les emocions més importrants per a les nostres vides de manera que un nen/a ho pogués entendre, no sabem ben bé si ho hem acoseguit però ho hem intentar i hem posar totes les ganes del món.
    Gràcies!

    ResponderEliminar